Tatabánya Kártya - Gyakran Ismételt Kérdések

Magánszemély és cég is igényelheti a Tatabánya Kártyát?

14 év feletti tatabányai állandó lakóhellyel rendelkező magánszemély igényelheti a Tatabánya Kártyát, tehát cég nem.

Hogyan tudom igényelni a kártyámat?

Itt, ezen a honlapon az Igénylés menüpontban is igényelheti a kártyát, de természetesen az Ügyfélközpontban is megtehet ezt, ahol készséggel válaszolunk minden kérdésére.

Csak személyesen tudom kiváltani?

A kártyát kiváltani csak személyesen lehet.

Mihez van szükségem ahhoz, hogy ki tudjam váltani a kártyát?

A személyes igényléskor kérjük hozza Magával azonosító okiratát a lakcímkártyával együtt, ugyanis csak ezen okmányok bemutatásával tudja hitelesen igazolni, hogy rendelkezik tatabányai állandó lakcímmel.
Továbbá a kiváltáshoz szükséges 2950,- Ft-os egy éves (első éves) kártyadíj (mely tartalmazza az Áfát) összegére is szükség lesz az Ügyfélközpontban.

Hány autót tudok regisztráltatni a Tatabánya Kártyámhoz?

Egy autót lehet egy Tatabánya Kártyához regisztrálni. A gépjármű forgalmi engedélyében lévő címnek meg kell egyeznie az Ön állandó lakcímével.

Hány Tatabánya Kártyát tudok kiváltani?

Egy lakos csak egy Tatabánya Kártyát válthat ki (csak tatabányai állandó lakóhellyel rendelkező magánszemély válthat ki Tatabánya Kártyát).

Céges autót is tudok regisztráltatni a Tatabánya Kártyámhoz?

Céges autót nem lehet reisztráltatni Tatabánya Kártyához.

Hol tudom a kártyámat használni?

Az elfogadóhelyek menüpontban rendszeresen frissített tartalom szerint Ön ki tudja keresni, hogy mely városrészben mely szolgáltatók és üzletek fogadják el a Tatabánya Kártyát.

Tudok bankkártyával fizetni az Ügyfélközpontban?

Igen, már bankkártyával is fizethet Ügyfélközpontunkban, a Vértes Agorája információs pultjánál. Az alábbi bankkártyákat tudjuk elfogadni: Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron, V PAY.

Ha interneten igénylem a kártyát, mit készítsek elő?

Amennyiben online igényli a kártyát, úgy az adatlap kitöltése és a fénykép feltöltése után, kérjük, utalja át a kártya kiváltásához szükséges 2950,- Ft-ot (mely tartalmazza az Áfát).
Ebben az esetben tehát nem kell előkészítenie iratokat, azonban a kártya átvételekor kérjük, mutassa be azonosító okiratait.

Ha interneten igénylem a kártyát, hogy jutok hozzá?

Ebben az esetben is kérjük, hogy a kártya átvételéhez fáradjon be az Ügyfélközpontba, ahol kérjük, hogy mutassa be az azonosító okiratait. Köszönjük megértését! A kártya elkészüléséről e-mailben értesítjük.

Milyen fényképet tölthetek fel az internetes igényléskor?

Kérjük, minimum 1000x1000 pixel méretű képet töltsön fel saját Magáról, ami hasonlít egy igazolványképhez. A képet készítheti digitális fényképezőgéppel, webkamerával. Kérjük, hogy a képen csak Ön szerepeljen.

Ha nem megfelelő a fotó minősége, akkor rossz fotóval készül el a kártyám?

Nem, ha munkatársunk a kártya gyártásakor úgy ítéli meg, hogy a kép nem megfelelő minőségű, vagy nem felel meg az ÁSZF-ben rögzített feltételeknek, akkor nem készíti el a kártyát és erről e-mailben értesíti Önt.

Ha átutaltam a kártya díját, de mégsem veszem át, akkor visszajár a pénzem?

Nem, az ÁSZF-ben rögzített feltételek szerint a pénz átutalásával és az adatlap véglegesítésével Ön elfogadta az ÁSZF-et.

Hogyan hosszabbíthatom meg a Tatabánya Kártyám érvényességét?

A Tatabánya Kártyája érvényességét meghosszabbítani csak személyesen lehet a Tatabánya Kártyája és az Ön lakcímkártyája bemutatásával.
A meghosszabbítás díja 1950 Ft, ezért a kártya további egy évig lesz érvényes.
Fontos tudni, hogy a Tatabánya Kártya érvényességének meghosszabbításával a kártyához regisztrált autó ingyenes parkolási lehetősége automatikusan hosszabbodik.
Amennyiben Ön a parkolási díjzónában lakik, azaz az állandó lakcíme a parkolási díjzónában van (és ez a cím szerepel esetlegesen annak a gépkocsinak a forgalmi engedélyében, amelyet hozzáregisztrált a Tatabánya Kártyájához), akkor a a kártya meghosszabbítása 2015. február 1-től az Ön részére díjmentes (a kártya kiváltása - elvesztés esetén is - továbbra is 2950,- Ft).

Nem tudom személyesen meghosszabbítani a Tatabánya Kártyámat. Mit tehetek?

Tatabánya Kártyájának érvényességét egy Ön által írásban meghatalmazott személy is meghosszabbíthatja. Amit Meghatalmazottjától kérni fognak a Tatabánya Kártya Ügyfélközpontban:
- meghatalmazás,
- az Ön Tatabánya Kártyája,
- az Ön lakcímkártyája.

Honnan tudom, hogy melyik hónapban váltottam ki a kártyámat?

Ha nem tudom felidézni pontosan melyik hónapban igényeltem meg, váltottam ki a kártyámat, segít a kártya hátulján lévő kis matrica. Ezen két-két számot láthatunk, egy / jellel elválasztva. Az első két szám az évet, a második két szám a hónapot jelöli. Például ha a matricán a következő szerepel: 12/04, ez azt jelenti, hogy 2012 áprilisában váltottam ki a kártyámat. (Ebből következik, hogy a kártyám 2013. április 30-ig érvényes.) Tehát fontos tudni, hogy a matrica a kiváltás évét, hónapját jelöli, nem pedig azt, hogy meddig érvényes a kártya.

Mikor célszerű a Tatabánya Kártyámat meghosszabbítani?

Hosszabbítani abban a hónapban célszerű, amelyik hónapban a kártya érvényessége lejár. Ha tehát tavaly júniusban váltottam ki a kártyát, akkor idén június hónapban kellene meghosszabbítanom, ha szeretném, hogy a kártyám folyamatosan aktív legyen, és például a kártyához regisztrált autóval folyamatosan tudjak ingyenesen parkolni.
Hogy az adott hónap elején, közepén vagy végén hosszabbítok, teljesen mindegy, minden esetben a következő év adott hónap végéig lesz ismét aktív a kártya. Tehát ha a kártyám 2013. június 30-án jár le, teljesen mindegy, hogy június elsején hosszabbítom meg a kártyámat vagy 30-án, a kártya mindenképpen a következő év június 30-ig lesz érvényes.

A kártyám érvényességi ideje már lejárt. Ilyenkor mi a teendő, hosszabbíthatom a régit vagy újat kell kiváltanom?

A Tatabánya Kártya, függetlenül attól, hogy mikor járt le, hosszabbítható, tehát új kártyát nem kell kiváltani. Lejárt kártya hosszabbításánál annyi a tudnivaló, hogy a kártyához regisztrált autó parkolási lehetősége a hosszabbítás napját követő naptól lesz újra érvényes.

Van Tatabánya Kártyám, eladtam a régi autómat, vettem egy újat. Parkolhatok azzal is ingyenesen?

Az új autó regisztrációját követően igen. Az autó regisztrációjára a Parkolási Ügyfélszolgálaton van lehetőség, ahol szükség lesz az új autó forgalmi engedélyére, a meglévő és érvényes Tatabánya Kártyájára és a lakcímkártyájára.


A parkolási díj bevezetéséről hol kapok tájékoztatást?

A 2012. július 1-jén életbe lépett intézkedés az összes városi parkoló mintegy 10 százalékát érinti - csak meghatározott időszakban - a többi 90 százalék továbbra is ingyenes marad. A tatabányaiak (tatabányai állandó lakóhellyel rendelkezők) a Tatabánya Kártya kiváltásával mindig és mindenhol ingyen parkolhatnak.
A parkolási díjjal kapcsolatos részletek és bővebb információ Tatabánya város honlapján ide kattintva olvasható, valamint a parkolási rendszerrel kapcsolatban gyakran feltett kérdéseket és válaszokat elolvashatja, ha ide kattint.

Mi az egyik legfontosabb információ, ha van Tatabánya Kártyám és 2012. július 1. után is szeretnék ingyen parkolni a belvárosban?

Azért, hogy Ön -akinek már van Tatabánya Kártyája, vagy ezután váltaná ki- továbbra is ingyen parkolhasson a belvárosban, a következő fontos információkat is figyelembe kell venni:

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata a tatabányai állandó lakcímmel rendelkezőknek mentességet biztosít a díjfizetés terhe alól - ők, amennyiben kiváltják a Tatabánya Kártyát, a kártyájukhoz egy saját vagy velük egy lakcímen élő közeli hozzátartozójuk üzemben tartásában lévő gépjárművet regisztrálhatnak, mellyel a várakozás minden díjfizető parkolási zónában, minden időszakban ingyenes.
A Tatabánya Kártya kiváltása önmagában azonban nem jogosítja Önt díjmentes várakozásra, a díjmentességhez Önnek a Parkolási Ügyfélszolgálaton regisztráltatnia kell a járművét, azaz a járművének adatait (pl: rendszám)! Ez a regisztráció ingyenes!

Hely:
- Parkolási Ügyfélszolgálat
, Tatabánya, Komáromi út 65.

Nyitva tartás:

Hétfő: 8-12 és 13-18 óra között
Kedd - csütörtök: 8-12 és 13-16 óra között
Péntek: 8-12 óra között

Kérjük vigye Magával a Parkolási Ügyfélszolgálatra:
- Tatabánya Kártyáját
- forgalmi engedélyt
- lakcímkártyáját

Regisztráltatható gépjárművek:
Regisztrálásra az a forgalmi engedélyben szereplő magánszemély üzembentartó jogosult, akinek a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett állandó lakcíme megegyezik a Tatabánya Kártyához rendelt, és a lakcímkártyában szereplő tatabányai állandó lakcímmel.
Amennyiben a gépjármű üzemben tartója nem azonos a Tatabánya Kártya birtokosával, a regisztrálás feltétele, hogy a gépjármű üzemben tartója a Tatabánya Kártya birtokosának azonos állandó lakcímen élő közeli hozzátartozója legyen.

További fontos információkat talál a parkolási díjjal kapcsolatban, ha ide kattint vagy hívja a Parkolási Ügyfélszolgálat telefonszámát: (06 34) 309 313 (helyi tarifa), +36 20 2-68-58-48 (mobil hívás), vagy írjon e-mailt: parkolas@tatabanya.hu e-mail címre.

Parkolási díj zónák


Ha elvesztettem a kártyámat, mit tehetek?

Kérjük haladéktalanul jelezze az Ügyfélközpontban.

Ha találtam egy elveszített kártyát, mit tegyek?

Kérjük, a talált kártyát adja le az Ügyfélközpontban és mi mindent megteszünk, hogy visszajuttassuk jogos használójának. Köszönjük, hogy segíti munkánkat!
Dokumentumok elfogadóhelyeknekCím:

A VÉRTES AGORÁJA
Tatabánya, Szent Borbála TÉR 1.

Nyitvatartás:

HÉTFŐ-PÉNTEK: 10:00-19:00

SZOMBAT:  10:00-18:00
VASÁRNAP: 10:00-16:00 


Ha a parkolási rendszerrel kapcsolatban szeretne érdeklődni, kérjük hívja a következő számok valamelyikét:
(+36 34) 309-313 (helyi tarifa);
+36 20 2-68-58-48 (mobil hívás)
A parkolási információ elérhető:
Hétfő: 8-12 és 13-17 óra között
Kedd - csütörtök: 8-12 és 13-16 óra között
Péntek: 8-12 óra között

vagy kattintson: www.tatabanya.hu/parkolas

 


Agora Nonprofit Kft.-Tatabánya Pont | Telefonszámunk: (+36 34) 688.188